Courgettepuree met een eitje en pistache
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Snijd de courgettes in blokjes. Hak de knoflook fijn.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak in 4-5 minuten beetgaar. Schep de komijn erdoor en breng op smaak met peper.
- Voeg de aardappelpuree toe en verwarm op matig vuur. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Strijk de puree glad en maak er 4 kuiltjes in. Breek boven elk kuiltje een ei. Laat het ei met de deksel op de pan naar wens zacht of (bijna) gaar worden.
- Hak de pistachenoten en de koriander grof. Bestrooi de courgettepuree met de pistachenoten, de za’atar en de koriander.
- Met deze eenpanner doe je het iedereen een groot plezier, want puree met courgette en een eitje is altijd goed!
- Tip: Bereid de courgettepuree in een ovenbestendige pan en schuif de puree met de eieren in de tot 180 ºC voorverwarmde oven om te garen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 410 kcal
- 22 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 36 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen